Een totaal logistiek concept door Elzinga Cargo Facilities

Een totaal logistiek concept door Elzinga Cargo Facilities

Elzinga Cargo Facilities beheert voor diverse opdrachtgevers het volledige logistieke proces. Dit houdt in dat Elzinga de gehele afhandeling van overslag, transport en depotbeheer regelt. Elzinga Cargo Facilities biedt een totaal logistiek concept voor opdrachtgevers met verschillende producten, zoals zand, split, grind en waterglas.

Neem bijvoorbeeld het proces van de totaal logistieke afhandeling van waterglas, voor één van onze opdrachtgevers. Het waterglas – een witte/glasachtige cullet, gemaakt van zand en natriumcarbonaat – wordt door onze Sennebogen 835 vanuit schepen in onze eigen kieptrailers geladen. De kieptrailers vervoeren het waterglas naar locatie, waar een shovel van Elzinga Cargo Facilities het waterglas in vakken rijdt. Vervolgens stort de shovel het waterglas in een hopper. Via de hopper komt het waterglas op transportbanden waarna het in de fabriek aankomt.

Elzinga Cargo Facilities voert het hele logistieke proces uit: van het lossen van een product tot het registreren van een gewogen product wat de fabriek in gaat. De opdrachtgever wordt daarmee volledig ontzorgt, doordat alle logistieke onderdelen op elkaar afgestemd zijn. In overleg met de opdrachtgever zorgt Elzinga Cargo Facilities voor een goed en veilig resultaat.