Elzinga Cargo behaalt GMP certificaat

Elzinga Cargo behaalt GMP certificaat

Als levensmiddelenbedrijven restproducten afzetten, of er mee werken in de diervoedersector, moeten ze voldoen aan  een aantal wettelijke voorschriften. Daarnaast zijn er nog zogenaamde bovenwettelijke eisen waar aan voldaan moet worden. Deze zijn overeengekomen met ketelpartijen.

Bedrijven die aan alle kwaliteitsnormen voldoen, komen in aanmerking voor een zogenaamd GMP certificaat. GMP staat voor Good Manufacturing Practice.

Sinds begin dit jaar zijn wij in bezit van dit belangrijke certificaat. Daarmee zijn we ook opgenomen in het openbare register van het productschap.

Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid

Wij vinden dit belangrijk omdat we hiermee kunnen aantonen dat de kwaliteitseisen die we hanteren ook inderdaad van het benodigde niveau zijn en bovendien ook ons duurzame karakter borgen. En kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid gaan bij ons boven alles.

Bij de certificering wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kwalificaties van de medewerkers, de administratie rondom werkprocessen, veiligheidsvoorschriften, kwaliteitsborging, maar ook naar milieubesparende maatregelen.

Wilt u hier meer over weten? Neemt u gerust contact op, we vertellen er graag meer over.