Elzinga Cargo Facilities heeft werkzaamheden bij Ommelanderdiek project afgerond

Elzinga Cargo Facilities heeft werkzaamheden bij Ommelanderdiek project afgerond

Sinds eind 2016 wordt gewerkt aan de dijkverbetering tussen de Eemshaven en Delfzijl. Elzinga Cargo Facilities heeft ruim twee jaar meegewerkt aan dit project. De werkzaamheden voor Cargo Facilities, die voornamelijk bestonden uit loswerkzaamheden, zijn vorige maand afgerond.

We hebben grote aantallen zand, klei, menggranulaat en stortsteen gelost. Zo is er meer dan één miljoen kuub zand ontladen(!). Dit is gebruikt voor de verzwaring en verbreding van de dijk, om meer massa te creëren. Voor een optimale capaciteit tijdens deze loswerkzaamheden hebben we onze Sennebogen 860 kraan, samen met meerdere Sennebogen 835 kranen, ingezet.

Aan het begin van het project heeft Cargo Facilities circa 1000 rijplaten gelost met een speciale zuignap. De 3,5 bij 12 meter lange rijplaten wegen 5 ton en zijn stuk voor stuk gelost. De rijplaten hebben gediend als transportweg langs de gehele dijk, waardoor vrachtwagens de producten op plaats van bestemming konden brengen. Ook dit proces heeft Elzinga enkele weken ondersteunt, door de inzet van diverse kippertrailers.

In augustus zijn de loswerkzaamheden afgerond en zijn de rijplaten in binnenschepen geladen. Met het laden van deze rijplaten is het twee jaar durende project voor Elzinga Cargo Facilities afgelopen maand afgesloten.